Madame Tussauds

Madame Tussauds toont wassenbeelden van bekende Nederlanders, roemruchte popsterren, vaderlandse schilders, internationale celebrities en het Nederlandse vorstenhuis. 

Waan je een beroemdheid

Van Tina Turner en Brad Pitt tot Vincent van Gogh, van Marilyn Monroe tot de Koninklijke Familie, ’s Werelds grootste beroemdheden en legendes nodigen de bezoeker uit voor een spectaculaire reis door tijd en ruimte.

Mona Lisa

Bezoekers van Madame Tussauds Amsterdam hebben ook de unieke mogelijkheid om Mona Lisa vanuit een nieuw perspectief te zien. Zij maakt deel uit van de nieuwe Da Vinci Code belevenis. Het schilderij “De Mona Lisa” is feitelijk uit elkaar gehaald. Tussen het frame en de achtergrond zit Mona Lisa in een authentieke renaissance stoel op ware, menselijke grootte. Voor de lijst is een statief geplaatst om vanuit de ideale hoek een optimale foto te kunnen maken. In de Tussauds Da Vinci Code kunnen bezoekers door middel van een eenvoudig spel achter de verschillende theorieën komen over wie Mona Lisa nu eigenlijk was. Ook worden de codes in de schildering van het laatste avondmaal, die volgens Brown duiden op een geheim rond Maria Magdalena en Jezus, benadrukt. Een van de beroemdste tekeningen van Leonardo is ”De man van vitruvius”; het menselijk lichaam dat precies past binnen de meest volmaakte wiskundige figuren, de cirkel en het vierkant. Bezoekers kunnen nu zelf zien of hun lichaam deze goddelijke verhouding heeft.  Er kunnen niet meer dan twee rolstoelgebruikers binnen zijn en men wordt verzocht het tijdstip van bezoek van tevoren te melden.