World of Ajax

Wie van voetbal houdt mag een bezoek aan World of Ajax niet missen… voor geen goud! Thuisbasis Amsterdam ArenA vormt het middelpunt van een fantastische dag vol impressies, wetenswaardigheden en onvergetelijke momenten uit de rijke Ajax historie.

ajax amsterdam arenaWat is een bezoek aan de Amsterdam ArenA zonder een uitgebreide rondleiding? Deze wordt verzorgd door ervaren gidsen. U krijgt een kijkje in de perskamer en de controlekamer van waaruit het unieke schuifdak wordt bediend. Bovendien krijgt u te zien wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Een van de hoogtepunten is het bezoek aan de veelbesproken grasmat. Aan de rand van het veld waant u zich even een van de spelers of een wereldberoemde artiest. Uiteraard wordt dit speciale moment op foto vastgelegd. Na de rondleiding bezoekt u het Ajax Museum, dat bij de prijs is inbegrepen. Hier zijn alle trofeeën te zien die Ajax in zijn rijke historie heeft gewonnen.  Niemand verlaat natuurlijk het stadion zonder even te hebben rondgesnuffeld in de Official Ajax Fanshop. Shirts, boeken, ballen, ieder artikel is een blijvende herinnering aan een paar fantastische uren in de Amsterdam ArenA.

World of Ajax Tour

Deze tour duurt ca. anderhalf uur. Een uitgebreide rondleiding door een ervaren gids, waarbij alle facetten van de Amsterdam ArenA worden belicht. De tour eindigt in het Ajax Museum. De World of Ajax Tour is te boeken vanaf 20 personen. Het is mogelijk om vooraf of na afloop een bezoek te brengen aan Brasserie Ajax (maandag tot en met vrijdag) of Grand Café Soccer World (maandag tot en met zaterdag). Hier kunt u een reservering plaatsen voor koffie met gebak, de lunch, een borrel etc.

Komt u met de auto: u kunt parkeren in Parkeergarage Arena.

Meer weten over de geschiedenis van AJAX? Lees ook het artikel over de geschiedenis van Amsterdam-Noord: “Verhuizingen van Ajax“.