Sail Amsterdam 2025

! HELAAS IS DE SAIL 2020 AFGELAST IVM DE CORONA-UITBRAAK !

Er is weer een Sail in 2025!
Voor de aflevering 2020 bleek uitstel i.v.m. de Coronauitbraak helaas niet haalbaar i.v.m. de lange termijn planning van de Tall Ships.

Sail is hét grote evenement voor scheepvaartliefhebbers. Schepen van over de hele wereld meren aan in Amsterdam. Kom gezellig langs om de schepen te bekijken of vaar zelf mee in de georganiseerde tochten over de grachten van de stad.

De grote prestigieuze Tall Ships varen in colonne vanuit IJmuiden over het Noordzeekanaal naar de Amsterdam IJ-haven. Dit staat ook bekend als de Sail In. Tijdens de Sail In heeft u vanaf de kant een mooi zicht op ons varend erfgoed en marineschepen die vanuit alle windstreken van de wereld naar Amsterdam komen. Ruim 600 schepen doen aan dit evenement mee.

Na het afmeren zijn de schepen voor het publiek toegankelijk via de IJ-oevers en natuurlijk ook vanaf het water te bewonderen. Bijna elke avond is er groots vuurwerk.

Voor de bezoekers van SAIL worden looproutes ingericht vanaf Centraal Station naar Amsterdam-Noord en richting het Oostelijk Havengebied. Op sommige plekken langs de looproutes staan podia.

SAIL Amsterdam is, met het decor van de internationale Tall Ships:
• het grootste publieksevenement van Nederland.
• Het grootste gratis toegankelijke nautische evenement van Europa.

Sail Amsterdam is er nu voor de 10de keer. Het Nautisch evenement Sail Amsterdam keert elke vijf jaar terug. 2020 wordt dus overgeslagen.

Handige tips:
Ponttijden: Pont Noordzeekanaal.
Ponttijden: Pont over het IJ.
Parkeren: Parkeerlocaties Amsterdam.
Hotels: Botels op het water in omgeving Sail.