Overige attracties

Dam tot Damloop — AFGELAST!
Dit jaarlijkse sportevenement trekt zowel nationale als internationale renners. Tijdens deze hardloopwedstrijd rennen zo’n 85.000 deelnemers van Amsterdam naar Zaandam. Het parcours is 10 Engelse mijl (16,1 km) lang. De Dam tot Damloop gaat in 2020 voor het eerst sinds de oprichting in 1985 niet door.
Lees verder voor meer informatie

Fortenfestival
Het Fortenfestival is de opvolger van de Stellingmaand, dat meer dan tien jaar elk jaar in september werd georganiseerd. Ook het Fortenfestival vindt in september plaats en biedt theatervoorstellingen, muziek en theatrale fortexpedities op de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en op de Stelling van Amsterdam.

De Grachtengordel
Amsterdam staat bekend door de grachtengordel. De binnenstad wordt bepaald door grachten en de grachtengrodel die de binnenstad omsluit. Door het maken van een rondvaart door de grachten is de grachtengordel goed te bekijken. Ontdek de geschiedenis en zie de prachtige historische panden uit de Gouden Eeuw!
Rondvaarten door Amsterdam en ook andere vaartochten, zoals waterfietsen, zelf varen met een sloep, dineren op een boot, enz. kunt u allemaal doen op de grachtengordel.

Koningsdag
Koningsdag is een jaarlijks terugkerend evenement waarop het hele land oranje kleurt. Dit nationale feest ter ere van het staatshoofd vindt plaats op 27 april, de verjaardag van koning Willem-Alexander. In elke uithoek van de stad worden vrijmarkten, optredens en andere feestjes georganiseerd.

Grachtenfestival
Tijdens het Grachtenfestival wordt de hele stad omgetoverd tot concertzaal. Metrostations, pleinen en dakterrassen worden een podium voor zowel jong als oud talent binnen de klassieke muziek.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*